fennel همان رازیانه است!
ساعت ٥:٢٢ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۳ امرداد ۱۳۸٤  

                                                    

Fennel در استرلیا کاملا شناخته شده است در حالی که من هرگز در ایران این سبزی را در سبزی فروشی ها ندیده و حتی اسمش را هم نشنیده بودم. سبزیجات متنوع دیگری هم در اینجا هست که نمونه و حتی مشابه آن ها را در ایران ندیده ام. البته ترجمه ی اسم آن برایم خیلی آشنا بود. "رازیانه" که بیشتر جنبه ی دارویی آن در ایران مورد توجه است تا غذایی جزء سبزیحات پر طرفدار و نسبتاً گران قیمت استرالیاست. این سبزی همین طور که در تصویر می بینید شامل برگ های شویدی، ساقه ی شبیه به ساقه ی کرفس و ریشه ای پیاز شکل است.بهترین و خوش مزه ترین قسمت، ریشه گیاه است. البته سایر قسمت های آن هم ارزش غذایی دارد. به عنوان مثال از ساقه ی آن در سوپ و استیو (غذایی شبیه به سوپ سبزیجات با آب کم) و از برگ آن مثل شوید استفاده می شود. تا آن جا که من شنیده ام در استرالیا ریشه ی این گیاه بیشتر مورد توجه است. ریشه رازیانه سفید رنگ و لایه لایه است که به صورت خام و پخته استفاده می شود. با خرد کردن طولی آن، به شکل حلال در می آیند که به سالاد زیبایی و طعم خوبی می دهد. تجربه جدید من نشان میدهد این حلالها در ترشی و شوری هم، زیبا و خوشمزه است.اگر این سبزی را در روغن سرخ کنید مثل پیاز شیرین مزه می شود. آب پز و بخار پز آن هم طعم خوبی دارد و می توان آن را با سایر غذا ها مخلوط کرد. چند نوع غذا از این ریشه می توان پخت که بعد از راه اندازی مجدد سایت آموزش آنلاین توسط شوالیه، در بانوی ایرانی دستور پخت آن ها را خواهم نوشت.