avocado

                             

یکی دیکر از میوه هایی که برای اولین بار در استرالیا با آن آشنا شدم avocado است.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

شکل اوکادو مثل گلابی است ولی پوستی کلفت تر، سبز و چروک دارد برای همین به گلابی تمساح هم معروف است.

وزن هر اوکادو ۱۰۰ تا ۱۰۰۰  گرم و طول آن تقریبا ۷ تا ۱۰ سانتی متر است. وسط آن یک دانه ی بسیار بزرگ و سفت و بد مزه قرار دارد.

این میوه هم مثل موز بعد از چیدن از درخت می رسد چرا که اگر روی درخت برسد میوه کنده شده و روی زمین می افتد و با توجه به این که درخت حدود ۲۰ متر بلندی دارد میوه پس از افتادن از بین می رود.

اولین باری که خوردن این میوه را با همسرم تجربه می کردیم از نارس بودن آن بی اطلاع بودیم و چون قبلا مزه ی ان را نچشیده بودیم طعم عجیبش را طبعی دانسته و در وصفش کلی رجز خواندیم. در حالیکه بعد از رسیدن بسیار نرم و متفاوت است.

اوکادو دارای چربی بالایی است و برای ذائقه ی ایرانی که نان و پنیر گردو، صبحانه ای لذیذ است، می تواند جای گردو را بگیرد. یک اوکادوی متوسط ۲۵% چربی مورد نیاز بدن در طول روز را تامین می کند. پتاسیم موجود در آن هم ۶۰% بیشتر از موز است.

البته در استرالیا مصارف دیگری هم دارد. به عنوان مثال در انواع سالادها همچنین به خاطر شکل زیبایش بعد از پوست گرفتن و برش زدن برای تزیین دور دیس غذا هم استفاده می شود. در مورد پختن این میوه تا کنون چیزی نشنیده ام. بهترین و خوشمزه ترین مصرف این میوه برای ما با پنیر و نان  به همان سبک سنتی خودمان بوده است.

درخت اوکادو تحمل سرمای شدید و یخ زدن را ندارد بنابراین در بسیاری از مناطق ایران قابل کشت نیست. تا کنون در هیچ جای ایران این میوه را ندیده ام! شما چطور؟

/ 29 نظر / 15 بازدید
نمایش نظرات قبلی
Saeed

سلام. وقت به خير و خوشی. وبلاگ بسيار جالبی داريد. اين را بدون تعارف می گويم. ميوه آوکادو را در مازندران (عباس آباد) به طور وحشی (غير مکانيزه و باغ) و به صورت تک درخت ديدم. فکر کنم بومی آفريقا است و در آنجا کاربردهای زيادی دارد و با ماست آن را می خورند و حی خام. ويتامين آ بسيار زيادی دارد و انرژی زا است. قيمتی که در دو سال پيش از اين ميوه شنيدم هر عدد ۱۰۰۰ تومان بود. همان طور که اشاره کرديد بومی مناطق گرمسيری است. موفق باشيد.

شرتو

شعر مال سهراب سپهريه. موافقم خيلی تعبير قشنگيه. من واقعا لذت بردم ازش. موفق باشيد

پرنده آتش

من تعريفشو زياد شنيدم دلم می خواد يه بار امتحان کنم

جهانگرد مسافر

سلام.بسیار جالب بود.این هفته می خرم و می خورم. ممنون از حضور گرمت در وبلاگم. من آپم.بيا و سر بزن.

Saeed

دوباره سلام. من قبل از اين وبلاگ شما رو می خوندم. اما يادم رفت اسمش چی بود. لينکهای مشترکی هم بين ما هست. همين الان لينک شما رو هم اضافه کردم. اميدوارم شروعی خوب و مفيدی برای هر دو ما باشه. موفق و پيروز باشيد. من روزهای شنبه و سه شنبه به روز می شوم و اگر شما هم مطلبی اضافه کرديد خبرم کنيد. در ضمن!‌ از آوکادو در علم باغبانی به عنوان يک استثنا ياد ميشه چون ميوه اش از درخت می افته. متشکرم.

فاطمه

چقدر اسمش آشناس... ممنون از اطلاعاتتون...راستی به دليل مشکلاتی...عکسهای وبلاک من آپلود نمی شه می بخشيد....راستی اسم وبلاگم...از کجا آغاز کنيم هست....راستی در مورد سئوالی هم که کردی...در قسمت نظرهای وبلاگم به شما پاسخ دادم...

كدام خانه مرا با سلام مي خواند ؟

سلام و هميشه در سلام / ممنون از اطلاعاتی که راجع به این میوه دادید / كدام خانه مرا با سلام مي خواند به روز شد / منتظر حضور گرم و صميمي و پر از محبتتون هستيم / هميشه سلامت و موفق و شاد باشيد / ارادتمند : نازلي

کنجد

۲۶ تا کامنت کم نیستا! این نشون میده ما ایرانی ها تنوع طلبیم!یا شاید هم شکمو!!!!!!!!!

داراب

سلام ولی در شمال هست اگه نمیدونی بدون

م

دوست عزیز اوکادو هم اکنون در مازندران (کلاراباد) در چند باغ پرورش داده می شود به صورت تجاری